الفلفل
ممكن كمان نخزن الفلفل بس اعتقد انه متوافر دايما واسعاره حلوه لكن انا جبته برضوا علشان نبقى عندنا كل حاجه
ممكن كمان نخزن الفلفل بس اعتقد انه متوافر دايما واسعاره حلوه لكن انا جبته برضوا علشان نبقى عندنا كل حاجه
ممكن تشيلي الفلفل الرومي بالتجميد عن طريق إنك تغسليه وتقطعيه شرائح طويلة أو مكعبات، وتحطيه في أكياس نايلون وبعد كده تحطيها في الفريزر،
يغسل ويشق وينظف من البذور ويحفظ
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
</A>
الخرشوف
الخرشوف ممكن لما يكون الموسوم بتاعه تجيبيه وتحفظيه وتشيليه فالفريزر
صورة:
يقشر الخرشوف وينزع الزعب الداخلى بكحت الخرشوف بملعقة صغيرة
توضع وحدات الخرشوف مباشرة فى ماء به عصير ليمون حتى لا يتحول لونه الى السواد ( كلما نفرغ واحدة من الخرشوف نضعها سريعا فى الماء بالليمون )
نضع الخرشوف فى مصفاة او قطعة شاش مع اضافة ملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة دقيق وملعقة صغيرة ملح الى الخرشوف
يحضير اناء به ماء وملح يكفى لغمر المصفاة او الشاش ثم يرفع على النار وعندما يقترب من الغليان تغمر المصفاة التى بها الخرشوف ويترك الخرشوف يغلى لمدة 6 دقائق
يرفع الخرشوف من على النار وتغمر فى الحال فى اناء به ماء بارد لمدة دقيقتين للمحافظة على خواصها الطبيعية
ترفع المصفاة من الماء وتبقى حتى يتخلص الخرشوف من الماء ويجف تماما
يحفظ الخرشوف فى اكياس من نايلون ويحكم اغلاقها وتحفظ فى الفريزر
الملوخيه
هتكلم عن الملوخيه وازي نقدر نحفظها فالفريزر ونشيلها ونسهل على نفسنا وطبعا احنا عارفين ان الملوخيه برضوا من الحاجات الموسميه
فانا حبييت احفظ ملوخية بطريقة جميله و سهله بتحافظ بيها على لونها الاخضر الجميل الطبيعي.. و طعمها اللذيذ
المقادير
ملوخية خضراء فلاحي.. الكمية المراد حفظها..انا حفظت 3 كليو...
لكل كيلو 1 و ربع كوب ماء..و مكعب دجاج..
الطريقة بالصور..
تقطف اوراق الملوخية و تغسل جيدا ..حتى يصبح لون الماء جميل بدون اي شوائب..و توضع على قماش نظيف حتى يمتص الماء الزائد و تجفف جيدا..
ثم تخرط بالكبة او المخرطه..ايهما اقرب لذوق و تذوق الاسرة..انا بستخدم المخرطه العادية بتاعت الملوخية..
تذاب مكعبات الدجاج في الماء على النار و حينما تبرد تماما تماما.. توضع عليها الملوخية..و تقلب و توضع في اكياس نظيفه و تحفظ في الديب فريزر..
و لما بستسخدم كأنها جايه مباشرة من الغيط عليكم..
ان شاء الله تجربوها و تعجبكم..
شفتم اد ايه سهله..و مريحه بعد كده في الاستخدام..
ورق العنب
هنتكلم عن ورق العنب الا هو برضوا من الخضروات الموسميه الا كلنا بنحبها ومش موجوده طول السنه ممكن لما ورق العنب ينزل ويكون رخيص اشتري كميه وخزنيها وتخزينه سهل جدا تعالوا نشوف كده
حفظ ورق العنب
اجمعي أوراق العنب الخضراء النضرة وأغسليها وجففيها جيدان ثم صفيها بطريقة متناسقة ومنظمة فوق بعضها البعض، وضعيها في أكياس من النايلون الشفافة حتى تستطيعي رؤية المحتويات . .
وأكتبي عليها "ورق عنب" وضعي عليها التاريخ. ثم ضعيها في الفريزر حتى وقت استخدامها ..
عندما تريدين حشوها إغلي كمية كافية من المياه النظيفة بعدها أخرجي الكيس من الفريزر مباشرة إلى الماء الذي يغلي وانتشلي الورق من الماء ثم صبي عليه الماء البارد وأبدئي……….بالهناء والشفاء
البقدونس والكزبره والخضره
هتلكم بقى اززززززي نقدر نحتفظ بالبقدونس والكزبره والخضره يعني لمده اطول بدل ماتبوظ مننا انا جربتها وفعلا جابت نتيجه هايله مهو احنا يابنات مش عايزين برضوا الحاجه تبوظ مننا فالتلاجه والراجل يجي يقولك ياخيبه ههههههههههه لا وريليه العين الحمرا من اول يوم ولا ايه يابنات
إليكم الطريقة المجربه والمضمونه ان شاء الله تعالى
بحفظ الخضراوات الورقيه لمده تتراوح مابين شهر و3 اسابيع
وهي طريقه تريحك من عناء التسوق كل اسبوع لجلب الخضراوات الورقيه
وبالذات للناس الذين يفضلونها في أطباقهم اليوميه
وكذلك تستغنين عن طريقه التجميد لانها طريقه تفقد الخضراوات نوعا من فائدتها الغذائيه
هذا بالاضافه ان رائحتها تنتشر في الفريزر مما جعلني ابحث واجرب طرق اخرى
والحمد لله نجحت معي هذه الطريقه وبجدااااااره
يالله معاااي انشوف الطريقه خطووه بخطووه
اولا : عندك خيشه رز فاضيه ما تبينها (لا تحذفينها )اجمعيها لحفظ خضراواتك
ونحن هنا نحتاج الى واحده (صوره رقم 1)
ثانيا : ضعيها في غساله الملابس (مع اضافه صابون الغسيل + كلوروكس)
(صوره رقم 2 )
ثالثا:بعد ما تنظفينها من الصابون والكلوركس ثم الماء والتاكد من نظافتها
قصيها الى قطعتين (صوره رقم 3 )
رابعا: بلليها بالماء مع العصر الخفيف (صوره رقم 4 )
خامسا: نحتاج الى علبه بلاستك كما في (صوره رقم 5 )
سادسا : افرشي طرف الخيشه في قاع العلبه (صوره رقم 6 و7 )
سابعا : نأخذ الحزمه (بربطتها) يعني وهي مربوطه ونضعها تحت الماء (صوره رقم 8 )
ثامنا: نرتبها في العلبه البلاستيك ( ملاحظه تغسل وتوضع على طول في العلبه بدون تجفيفها)
(صوره رقم 9 )
تاسعا: نلفها جيدا كما في (صوره رقم 10 )
عاشرا: نحكم اغلاق العلبه جيدا (صوره رقم 11 )
احدى عشر : نضعها في الثلاجه لحين استخدامنا لها
ملاحظه ( الخضروات التى جربتها ونجحت معي هذه الطريقه
هي كزبره خضراء + اشبنت + بقدونس + رويد + جرجير )
الليمون
يعصر ويصفى بمصفاة سلك ناعمة ويعبأ في قوالب الثلج او
اكياس النايلون الخاصة بحفظ الثلج ويحفظ فى الفريزر
السبانخ
يغسل جيدا ثم يقطع صغيرا ثم يترك حتى يجف تماما ثم يعبأ فى اكياس ويحفظ فى الفريزر
الجوافه
برضوا الجوافه من الفاكهه الموسميه الا كلنا برضوا بنحبها يابنات ممكن نجيبها وقت لما تبقى حلوه ورخيصه نجيبها ونعصرها ونشيلها
المقادير :
1كيلو جوافه -تقريبا 6 جوافات متوسطة الحجم
عصير ليمونه
1 كوب سكر تقريبا ( التحليه حسب الرغبه )
ماء يكفي لتغطية الجوافه
الطريقة :
تغسل الجوافه وتقطع الى قطع متوسطة الحجم
توضع في حله إما زنك أو ستانلس ويوضع عليها ماء يكفي لتغطيتها ولا نكثر من الماء حتى لا يضيع طعم الجوافه
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
نعصر عليها ليمونه ونضع الحله على النار تغلى لمدة ربع سا عه
وإذا ظهر ريم على وجه الجوافه ننزعه
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
نضع السكر ونقلبه ثم ترفع الحلة من على النار
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
تترك الجوافه لتبرد ثم توضع في الخلاط و نضربها جيدا
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
يصفى العصير ويتم تذوقه لمعرفه إن كان يحتاج الى سكر أو الى بعض الماء
كيفية الإحتفاظ به في الفريزر :
نضع كيس نايلون في وعاء مثل الدورق أو برطمان واسع ( الكيس يجب أن يكون من النوع الخاص بحفظ الأغذيه بالثلاجه ويكون نظيف طبعا )
نعبىء به العصير الى منتصف ا لكيس
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
ثم نزمه باليد ونشفط منه الهواء بالفم
ثم نربطه جيدا
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
ثم نحتفظ به في الفريزر
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
ويمكن الإحتفاظ به لمدة شهر
وهذه الطريقة تصلح لشهر رمضان
اما عصير الجوافه بالحليب فلا نستطيع الإحتفاظ به
بالهنــــــــــــــــا والشفــــــــــــــا
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله