هتكلم عن تخزين الكرنب برضوا يابنات الكرنب بيبقى ليه اوقات ممكن بقى نشتريه وقت لما يكون رخيص وسعره حلو كده ونخزنه وفاي وقت هنحتاجه هنلاقيه
اول حاجه نعمل زي مامرمر قالتنا ننزل نجيب كرنبه حلوه كده من السوق ونقي زي مقلتلنا كده
تاني حاجه نقوم سلقنها في مايه مغليه وكمون عادي
تالت حاجه نقطع العروق الاول بعد ما اتسلقت
ولما نقطع العروق نلفها زاى الصورة اللى فاتت ونقطع بالسكينة
على اد ما كل واحده بتحب الصباع
وبعد ما بنقطعة بنرصة فوق بعضة
ممكن تحطيه بقى فطبق فويل او فاكياس زي الصوره وحطيه فالفريزر وبالهنى والشفى
القلقاس
هنتكلم عن طريقة تخزين القلقاس برضوا من الخضروات الموسميه يعني مش بنلقيها طووووول السنه برضوا ممكن فالموسم بتاعه نجيب ونخزنه ونشيله
القلقاس
نغسل الثمرة جيدا وبعدين اجففها بفوطة نظيفة جافة كويس وبعدين اقشرها
تقطع مكعبات بهذا الشكل وبعدين عصير ليمونة كبيرة واقلبها جيدااا وتخزن فى اكياس بلاستيك بالفريزر وعند الاستخدام من الفريزر الى الحلة على حسب طريقتك يعنى لاتتركيها تفك من الثلج
وبيبقى طعمة ولا الطازج والليمون يمنع المادة اللزجة من الخروج
البسله
البسله كمان يابنات برضوا من الخضروات الموسميه والا برضوا ممكن نجيبها وقت لما تبقى رخيصه وسعرها حلو لانها بعد كده بتغلى ممكن توصل ل14 جنيه للكيلواو اكتر نجيبها برضوا كميه ونشيلها فالفريزر وكل ده طبعا بالاضافه الا انه بيوفر وقت هيوفر لجوزك حبيبك فلوس كتير
الثوم
هتكلم عن تخزين الثوم وده برضوا من الحاجات الا بتاخد وقت ومجهود وكمان بنستخدمها كتير وكمان بتبقى موسميه يعني سعره بينزل فوقت معين علشان كده نخزنه عندنا احسن اسهل واسرع وارخص واوفر
أتمكن من حفظ الثوم 6 أشهر أو اكثر بدون ان يتأثر او يتغير لونه أو طعمه أو رائحته .
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
نقشر كمية كبيرة من الثوم .
نضع كمية منه في الكبة أو فرامة البصل ونضيف له
حوالي 1ملعقة صغيرة ملح .
نفرمة نصف فرمة ( بمعنى ليس ناعم ) مثل الصورة ,
ثم نقوم بإضافة نصف ملعقة صغيرة أخرى ملح ,
و2ملعقة كبيرة زيت ذرة .
ثم نقوم بفرمة مرة أخرى حتى نصل به إلى الدرجة المفضلة لديكِ (ناعم –أو ناعم جدا ) حسب الرغبة .
بالنسبة لي أفضله مثل الصورة .
نحضر علبة بلاستيك لها غطاء محكم
وتكون نظيفه وجافة جداً .
(إستخدمت علبة الحلاوة الفارغة )
ونضع فيها الثوم .مثل الصورة .
نساوي السطح ثم نضع عليه طبقة من الزيت
بإرتفاع نصف سم تقريباً .
وأحكمي غلق العلبة وضعيه في الفريزر .
ممكن نستعمل علب مختلفة الاحجام .
ويستخدم عند الحاجة ويعاد غلقة بإحكام وإعادته الى الفريزر .
نكررنفس الخطوات في باقي الثوم حتي إنتهاء الكمية .
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
معلومات هاااامة :
(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)
#- الملح المستخدم أثناء الفرم يسهل الفرم ويجعله أنعم .
#- الزيت المستخدم أثناء الفرم يحافظ على لون الثوم فلا يتغيرمع الوقت .
#- الزيت المستخدم في السطح يحافظ على الثوم من
الجفاف أو التغيرات نتيجة حفظه لفترات طويلة (يظل طري )
#- يجب غلق العلبة بإحكام حتى لا تنتقل الرائحة إلى الفريزر أو الاغذية الأخرى المحفوظة .
#- يجب عدم ترك العلبة خارج الفريزر لفترات طويلة .
(فقط خذي ما تحتاجيه ورديها فوراً إلى الفريزر ) .
#- يمكن إستخدامة مع كل أنواع الطعام والسلاطات أيضاً .
وبالهناء والعااااافية[/size]
اول حاجه نعمل زي مامرمر قالتنا ننزل نجيب كرنبه حلوه كده من السوق ونقي زي مقلتلنا كده
تاني حاجه نقوم سلقنها في مايه مغليه وكمون عادي
تالت حاجه نقطع العروق الاول بعد ما اتسلقت
ولما نقطع العروق نلفها زاى الصورة اللى فاتت ونقطع بالسكينة
على اد ما كل واحده بتحب الصباع
وبعد ما بنقطعة بنرصة فوق بعضة
ممكن تحطيه بقى فطبق فويل او فاكياس زي الصوره وحطيه فالفريزر وبالهنى والشفى
القلقاس
هنتكلم عن طريقة تخزين القلقاس برضوا من الخضروات الموسميه يعني مش بنلقيها طووووول السنه برضوا ممكن فالموسم بتاعه نجيب ونخزنه ونشيله
القلقاس
نغسل الثمرة جيدا وبعدين اجففها بفوطة نظيفة جافة كويس وبعدين اقشرها
تقطع مكعبات بهذا الشكل وبعدين عصير ليمونة كبيرة واقلبها جيدااا وتخزن فى اكياس بلاستيك بالفريزر وعند الاستخدام من الفريزر الى الحلة على حسب طريقتك يعنى لاتتركيها تفك من الثلج
وبيبقى طعمة ولا الطازج والليمون يمنع المادة اللزجة من الخروج
البسله
البسله كمان يابنات برضوا من الخضروات الموسميه والا برضوا ممكن نجيبها وقت لما تبقى رخيصه وسعرها حلو لانها بعد كده بتغلى ممكن توصل ل14 جنيه للكيلواو اكتر نجيبها برضوا كميه ونشيلها فالفريزر وكل ده طبعا بالاضافه الا انه بيوفر وقت هيوفر لجوزك حبيبك فلوس كتير
سهله اوي طبعا فى بسله مجمده فى السوق كتير بس بصراحه ما بتبقاش اد كده والبسله الى بتتباع مفرطه جاهزه انا جربتها برضه ما كانتش اوي لانهم بيفرطوا البسله الناشفه الى مش تمام
بس الحقيقه تفريط البسله ده بالنوسبه لي عذاب الحقيقه ما باحبش الشغل المفقعه الى هو نقعد ساعتين قدام الشغلانه وكده
المهم هانجيب البسله وننقيها تكون خضرا ومنعنعه ونفتح منها كده واحده نشوفها مليانه ولا فاضيه وندوقها نشوفها مسكره وطريه ولا ناشفه ومالهاش طعم
بعدين نفرط البسله ونغسلها ونصفيها فى مصفى كده
[[/url]
وبعدين نحطها فى حله على النار مع ربع كوباية مايه لو الكميه قليله زي دي
يعنى ومافيش يعنى عشر دقايق كده ونقلبها (ننطقها بالحله كده)
وناخد بالنا احشن المايه تنشف وتتحرق ا لبسله وجوزك يجى يعضك
المهم ربع ساعه بالكتير ونقفل عليها هاتكون استوت نص سوى
نقول تااااااني
نحط كميه على استخدام مره بحيث تكون حوالي نص الكيس يعنى كبري الكيس بقى على حسب ومش نربط الكيس لا نطبه ونتنيه لفوق بس عشان نخلي الكيس مسطح زي الفراوله الى تحت كده
عشان نسيت اصور البسله
وممكن كمان نعمل مع البسله جزر قبل ما نحطها على النار وتبقى جاهزه بقى على الطبيخ على طول من الفريزر على الحله دوغري
فى ناس بتخزن البسله من غير ما تسويها بس الحقيقه انا جربتها لقيت طعمها بيبقى متغير شويه وما عجبتنيش
الثوم
هتكلم عن تخزين الثوم وده برضوا من الحاجات الا بتاخد وقت ومجهود وكمان بنستخدمها كتير وكمان بتبقى موسميه يعني سعره بينزل فوقت معين علشان كده نخزنه عندنا احسن اسهل واسرع وارخص واوفر
أتمكن من حفظ الثوم 6 أشهر أو اكثر بدون ان يتأثر او يتغير لونه أو طعمه أو رائحته .
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
نقشر كمية كبيرة من الثوم .
نضع كمية منه في الكبة أو فرامة البصل ونضيف له
حوالي 1ملعقة صغيرة ملح .
نفرمة نصف فرمة ( بمعنى ليس ناعم ) مثل الصورة ,
ثم نقوم بإضافة نصف ملعقة صغيرة أخرى ملح ,
و2ملعقة كبيرة زيت ذرة .
ثم نقوم بفرمة مرة أخرى حتى نصل به إلى الدرجة المفضلة لديكِ (ناعم –أو ناعم جدا ) حسب الرغبة .
بالنسبة لي أفضله مثل الصورة .
نحضر علبة بلاستيك لها غطاء محكم
وتكون نظيفه وجافة جداً .
(إستخدمت علبة الحلاوة الفارغة )
ونضع فيها الثوم .مثل الصورة .
نساوي السطح ثم نضع عليه طبقة من الزيت
بإرتفاع نصف سم تقريباً .
وأحكمي غلق العلبة وضعيه في الفريزر .
ممكن نستعمل علب مختلفة الاحجام .
ويستخدم عند الحاجة ويعاد غلقة بإحكام وإعادته الى الفريزر .
نكررنفس الخطوات في باقي الثوم حتي إنتهاء الكمية .
[url=http://forums.fatakat.com/thread1200035][/url]
معلومات هاااامة :
(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)
#- الملح المستخدم أثناء الفرم يسهل الفرم ويجعله أنعم .
#- الزيت المستخدم أثناء الفرم يحافظ على لون الثوم فلا يتغيرمع الوقت .
#- الزيت المستخدم في السطح يحافظ على الثوم من
الجفاف أو التغيرات نتيجة حفظه لفترات طويلة (يظل طري )
#- يجب غلق العلبة بإحكام حتى لا تنتقل الرائحة إلى الفريزر أو الاغذية الأخرى المحفوظة .
#- يجب عدم ترك العلبة خارج الفريزر لفترات طويلة .
(فقط خذي ما تحتاجيه ورديها فوراً إلى الفريزر ) .
#- يمكن إستخدامة مع كل أنواع الطعام والسلاطات أيضاً .
وبالهناء والعااااافية
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله