وانا الحمد لله عندي شوية معلومات كويسة البنات هتستفاد بيها
وعلي فكرة يا بنات شغل البيت والمطبخ مش وحش والله ولا مقرف زي مالبنات متخيلة
ده جميل جداااااااا بجد
لان الواحدة لما يكون بيتها نضيف وعاملة اكله حلوة كل الناس بتاكل صصوابعها وراها
وتمدح فيها والله الشعور ده رائع يا بنات
حبي المطبخ والبيت والله هما كمان هيحبوكي ( ده مبدأي )
بصو مش هنرغي كتير
انتو عارفين بتحبي المطبخ والبيت امتي ؟؟؟؟؟
لما بتكوني محترفة وبتتصرفي كويس
لان الكره يا بنات بييجي من الجهل بالشئ
اما لو فهمتي الشئ ده شغال ازاي او بيتعمل اززاي والله بتلاقي نفسك بتحبيه وبتقولي معقولة حد يكره الحاجة دي دي سهله جدا
صح مش ده اللي بيتقال يعني شوفتي الحب بييجي ازاي لما تقولي سهلة جدا معني كده انك فاهماها كويس !!
اذن الفهم = حب ههههههههههه دخلنا في الرياضة
ان شاء الله هديكم كل خبرتي في شغل البيت والمطبخ وكلنا هنحبهم ونكون ستات بيوت نمرة واحد وشطار
وجوزك المستقبلي هيقول انا مراتي ست بيت من الدرجة الاولي وهيكون متفشخر بيكي علي الاخر ادام ستات عيلته
من هنا ورايح امهاتنا مش هيعملو حاجة احنا اللي هنعمل كل حاجة وهنتعلم في بيت اهالينا
احرقي وكسري في بيت اهلك احسن جوزك لو عملتي كده في بيته هيزهق منك وكل ميشوف مامتك او مامته هيشتكيكي ويكون شكلك وحش اوي واحنا طبعا مش هنديله الفرصة دي اوك يا بنات ؟؟
مفيش حاجة بأذن الله مش هنقدر نعملها
من شرا الخضار واحتياجات البيت للطبييخ للتنضيف للتجديد لكله ان شاء الله
يلا وخليكو معايا
نبتدي بسم الله
علي فكرة يا بنات ده كله من اجتهادي وخبرتي يعني مش منقول من اي حته والحمد لله
اول حاجة خالص شرا الخضار
طبعا من غير مدخل في تفاصيل والخضار المفعص البايت اللي بتشتروه ههههههههههههه
ندخل في المفيد
لازم يكون الخضار ادامك شكله حلو كده وبيلمع وماسك نفسه تعرفي انه طازة مش بهتان كده ودبلان
يعني بصي الطماطم بتناديكي ازاي هههههههههههه
ايوة متستغربوش كل حاجة بتنادي عليكي وانتي في السوق بس الحاجة الحلوة بس
هاتي الطرية للطبيخ والاكل والناشفة للسلطة وعلي فكرة دي صورة طماطم بلدي
ميزتها انها بتكون مسكرة وطعمها حلو مش مزز في الاكل
بصي الخيار البلدي مش الصوب البلدي بيكون طعمه الذ برضو ومليان ميه
شوفي الخس يجنن ازاي ومليان فيتامينات ههههههههه عسل
اما الكابوتشي ده حكاية تحفة طعمه يجنن في السلطة وحلو لسندوتشان البرجر والحركات دي
بصو الجزر جميل ازاي ولونه زاهي دليل علي انه طازة وفيه منه الوان تانيه احمر وابيض بس ده المشهور اوي
ولا الفلفل الرومي يجنن في السلطة وسندوتشات البرجر والشاورمات وخصوصا الاحمر طعمه مسكر اوي
وده اللي بينشف و يطحن ويعملو منه بابريكا دي توابل لونها احمر بتتحط برضو علي الاكل
فيه كمان
ودي كمان طماطم صغيرة اوي مش عارفة اسمها بصراحة بنساه علطول ههههههه
بس حلو برضو للسلطة واكلات معينه
عموما ده كده اهم خضار للسلطة
انا حبيت اوريكم شكل الخضار وهو طازة عشان تعرفو تشتروه ومتجيبوش تاني الخضار اياه هههههههه
ده تقريبا خضار السلطة
طيب بئا ندخل علي خضار الطبيخ
علي فكرة يا بنات الخطوات دي مهمة اوي
لان في بنات مش بتروح السوق اصلا
وكده عشان يعرفو يشترو صح ودي اول واهم خطوة
معلش بقول بالتفاصيل عشان الميح خالص تتعلم ههههههههه
وكلنا نبقي اواريب وشطار
خضار الطبيخ
نبتدي بالكوسة
زي متفقنا طااااااااااااازة وعلي فكرة الكوسة من الخضراورات اللي مش بتعد كتير بتدبل بسرعه
يعني نشتريها ليومها وبس مش نخليها عندنا اسبوع في التلاجة وده شكل الطازة
بصو يا بنات معلومة برضو خليكي وسط في كل حاجة
يعني لا الخضار الصغير اوي ولا الكبير اوي
ده كده اضمن ان شاء الله لان الكبير اوي بيكون عامل زي العجوز كده اما الصغير اوي بيكون مخدش غذا كويس من الارض اوك يا شطار
شوفو السبانخ ولونها تجنن مفيدة وكلها حديد
ودي الملوخية التحفة ام طشة تجنن ههههههههههه
واحاجة الملوخية البلدي او الفلاحي بتكون فروعها قصيرة
اما الطويلة الهبلة ههههههههه ديي مش حلوة زيها
البسلة وما ادراك ما البسلة ههههههههههه
اجمل خضار في الدنيا بعشقها واموت فيها
لدرجة ان خطيبي بيغير منها وبيقول لي بتحبيها اكتر مني هههههههههههه
عشان كده كرههها بس انا ماليش دعوة بحبها وهفضل احبها لاخر يوم في حياتي هههههههههه
البسلة عارفة بتفضل كتير مش يجرالها حاجة بس برضو اشتروها طازة وتكون قرونها خضرة ومتختخة ههههههه
ودي فاصوليا طازة وتجنن تعرفوها ازاي طازة ؟؟
امسكي قرن واكسريه نصين لو اتكسر بسرعه يبقي طازة لو اتني ومتكسرش يبقي بايت
القلقااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااس
يا جماله بمووووووووت فيه ومش ممكن اتخيل حد يكرهه ابدا طعمه يجنن وشوربته خطيرة
واللي بتكرهه ضيعت علي نفسها فرصة عمرها هههههههههه
بصو يا قمرات لما نجيبه ننقي الوسط زي متفقنا وتكة تاني لواحدة اروبة هاتو المدورة بلاش الطويلة لان المدورة نتايه وطعمها مسكر اما الطويلة دكر ومش طرية ومسكرة زي المدورة اوك يا اواريب
البذنجان
شايفين يا بنات البتنجانه هانم دي بتلمع ازاي وواقفة متفشخرة ازاي هههههههههه
نقوه اللي يكون خفيف وبيلمع عشان التقيل مليان بذر
الباذنجان الابيض والاسود العروس بتاع المخلل
يكون وسط برضو وبيلمع
القرنبيط
يجنن وهو سخن ومقلي بخلطة ماما وريحته بتجيب اخر الدني لو نايمة بيصحيني واو يجنن
نقيها زي اللي في الصورة كده
بيضة وجميلة الغامق شوية او الاصفر بيكون بايت
الكرنب يا خراشي عليه في الشتا ههههههههههه
بصو بصراحة الكرنب عايز مهارة بجد في الشرا وانا لحد دلوقتي مستقريتش علي اسس محدده هههههههه
فلف شطة لاصحاب الذوق الرفيع ههههههههههههه
فوايده مليان فيتامين سي اكتر من البرتقان دي حقيقة مش هزار
بيدفي في الشتا هههههههههه
وينشط الكبد ويفتح الشهية في الصيف
ومفيش غني عنه للسلطة
البصاطس
دي صورة للبطاطس بتتزرع في الرملة اللي هي نضيفة ومش فيها طينه
دي حلوة للتحمير
http://atm.nokiagate.com/attachment....1&thumb=1&d =
وفي التانيه اللي بتتزرع في الطينه حلوة برضو بس اسالي الراجل اذا كانت تحمير ولا صواني
عشان الصواني بتحروق في القلية
ونقيها وسط ومدورة
البطاطا
طبعا غنيه عن العريف
نقيها وسط زي متفقنا
الفاكهة يا بنات عشان نكون خلصنا من جزئية الشرا
انا مش بتكلم عن الفاكهة اللي عند الفكهاني او السوبر ماركت لانها بتكون كويسة
بتكلم عن الفاكهة اللي في السوق اللي بتحتاج تتنقي
ودي بئا الشطارة يا بنات
يلا ندخل علي المفيد
البرتقال ( ابو سرة ههههههههههههه )
هاتي اللي بتلمع وناشفة شوية مش طرية لان الطرية بايته زي متفقنا
واهم علامات الحاجة الطازة انها تكون بتلمع زي الصورة
المووووووووووووووز الله عليه
بجد بجد مفيش احلي ولا اعم من الموز البلدي ابو نقطة اللي هو في القشرة فيه حتت سودة
اليوسفي
الفراولة
مش بتستحمل خالص بتبوظ وتطري علطول
هاتوها طازة واعملوها علطول يا اما علي الفريزر عدل
التفاح
وده اللي بنجيبه من السوق
يا بنات اختارو الكبيرة اللي بتلمع وكمان تكة للاواريب بصباعك الابهام اضغطي عليها بسيط لو دخل سنه اعفرفي انها طرية وجميلة ومليانه عصير ومسكرة اما لو مدخلش اعرفي انها ناشفة ومززة ومش مسكرة
الرمان
هاتي الكبيرة الغامقة اللي مش مفتوحة
الجوافة
هتي البيضة الحلوة ( اسمها قشطة ) اللي بتلمع وريحتها طالعة زي دي
العنب
زي ده طبعا جميل ومش مفعص وشكله بيفصح عن نواياه هههههههههه
البلح
احمر وغامق وبيلمع برضو
http://farm1.static.flickr.com/150/4...a354df.jpg?v=0
مش عارفة ناقص حاجة تاني
عموما احنا عرفنا الاساس خلاص
واي حاجة تاني انتو عرفتو تعملو ايه صح يا بنات ؟؟
وعلي فكرة يا بنات شغل البيت والمطبخ مش وحش والله ولا مقرف زي مالبنات متخيلة
ده جميل جداااااااا بجد
لان الواحدة لما يكون بيتها نضيف وعاملة اكله حلوة كل الناس بتاكل صصوابعها وراها
وتمدح فيها والله الشعور ده رائع يا بنات
حبي المطبخ والبيت والله هما كمان هيحبوكي ( ده مبدأي )
بصو مش هنرغي كتير
انتو عارفين بتحبي المطبخ والبيت امتي ؟؟؟؟؟
لما بتكوني محترفة وبتتصرفي كويس
لان الكره يا بنات بييجي من الجهل بالشئ
اما لو فهمتي الشئ ده شغال ازاي او بيتعمل اززاي والله بتلاقي نفسك بتحبيه وبتقولي معقولة حد يكره الحاجة دي دي سهله جدا
صح مش ده اللي بيتقال يعني شوفتي الحب بييجي ازاي لما تقولي سهلة جدا معني كده انك فاهماها كويس !!
اذن الفهم = حب ههههههههههه دخلنا في الرياضة
ان شاء الله هديكم كل خبرتي في شغل البيت والمطبخ وكلنا هنحبهم ونكون ستات بيوت نمرة واحد وشطار
وجوزك المستقبلي هيقول انا مراتي ست بيت من الدرجة الاولي وهيكون متفشخر بيكي علي الاخر ادام ستات عيلته
من هنا ورايح امهاتنا مش هيعملو حاجة احنا اللي هنعمل كل حاجة وهنتعلم في بيت اهالينا
احرقي وكسري في بيت اهلك احسن جوزك لو عملتي كده في بيته هيزهق منك وكل ميشوف مامتك او مامته هيشتكيكي ويكون شكلك وحش اوي واحنا طبعا مش هنديله الفرصة دي اوك يا بنات ؟؟
مفيش حاجة بأذن الله مش هنقدر نعملها
من شرا الخضار واحتياجات البيت للطبييخ للتنضيف للتجديد لكله ان شاء الله
يلا وخليكو معايا
نبتدي بسم الله
علي فكرة يا بنات ده كله من اجتهادي وخبرتي يعني مش منقول من اي حته والحمد لله
اول حاجة خالص شرا الخضار
طبعا من غير مدخل في تفاصيل والخضار المفعص البايت اللي بتشتروه ههههههههههههه
ندخل في المفيد
لازم يكون الخضار ادامك شكله حلو كده وبيلمع وماسك نفسه تعرفي انه طازة مش بهتان كده ودبلان
يعني بصي الطماطم بتناديكي ازاي هههههههههههه
ايوة متستغربوش كل حاجة بتنادي عليكي وانتي في السوق بس الحاجة الحلوة بس
هاتي الطرية للطبيخ والاكل والناشفة للسلطة وعلي فكرة دي صورة طماطم بلدي
ميزتها انها بتكون مسكرة وطعمها حلو مش مزز في الاكل
بصي الخيار البلدي مش الصوب البلدي بيكون طعمه الذ برضو ومليان ميه
شوفي الخس يجنن ازاي ومليان فيتامينات ههههههههه عسل
اما الكابوتشي ده حكاية تحفة طعمه يجنن في السلطة وحلو لسندوتشان البرجر والحركات دي
بصو الجزر جميل ازاي ولونه زاهي دليل علي انه طازة وفيه منه الوان تانيه احمر وابيض بس ده المشهور اوي
ولا الفلفل الرومي يجنن في السلطة وسندوتشات البرجر والشاورمات وخصوصا الاحمر طعمه مسكر اوي
وده اللي بينشف و يطحن ويعملو منه بابريكا دي توابل لونها احمر بتتحط برضو علي الاكل
فيه كمان
ودي كمان طماطم صغيرة اوي مش عارفة اسمها بصراحة بنساه علطول ههههههه
بس حلو برضو للسلطة واكلات معينه
عموما ده كده اهم خضار للسلطة
انا حبيت اوريكم شكل الخضار وهو طازة عشان تعرفو تشتروه ومتجيبوش تاني الخضار اياه هههههههه
ده تقريبا خضار السلطة
طيب بئا ندخل علي خضار الطبيخ
علي فكرة يا بنات الخطوات دي مهمة اوي
لان في بنات مش بتروح السوق اصلا
وكده عشان يعرفو يشترو صح ودي اول واهم خطوة
معلش بقول بالتفاصيل عشان الميح خالص تتعلم ههههههههه
وكلنا نبقي اواريب وشطار
خضار الطبيخ
نبتدي بالكوسة
زي متفقنا طااااااااااااازة وعلي فكرة الكوسة من الخضراورات اللي مش بتعد كتير بتدبل بسرعه
يعني نشتريها ليومها وبس مش نخليها عندنا اسبوع في التلاجة وده شكل الطازة
بصو يا بنات معلومة برضو خليكي وسط في كل حاجة
يعني لا الخضار الصغير اوي ولا الكبير اوي
ده كده اضمن ان شاء الله لان الكبير اوي بيكون عامل زي العجوز كده اما الصغير اوي بيكون مخدش غذا كويس من الارض اوك يا شطار
شوفو السبانخ ولونها تجنن مفيدة وكلها حديد
ودي الملوخية التحفة ام طشة تجنن ههههههههههه
واحاجة الملوخية البلدي او الفلاحي بتكون فروعها قصيرة
اما الطويلة الهبلة ههههههههه ديي مش حلوة زيها
البسلة وما ادراك ما البسلة ههههههههههه
اجمل خضار في الدنيا بعشقها واموت فيها
لدرجة ان خطيبي بيغير منها وبيقول لي بتحبيها اكتر مني هههههههههههه
عشان كده كرههها بس انا ماليش دعوة بحبها وهفضل احبها لاخر يوم في حياتي هههههههههه
البسلة عارفة بتفضل كتير مش يجرالها حاجة بس برضو اشتروها طازة وتكون قرونها خضرة ومتختخة ههههههه
ودي فاصوليا طازة وتجنن تعرفوها ازاي طازة ؟؟
امسكي قرن واكسريه نصين لو اتكسر بسرعه يبقي طازة لو اتني ومتكسرش يبقي بايت
القلقااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااس
يا جماله بمووووووووت فيه ومش ممكن اتخيل حد يكرهه ابدا طعمه يجنن وشوربته خطيرة
واللي بتكرهه ضيعت علي نفسها فرصة عمرها هههههههههه
بصو يا قمرات لما نجيبه ننقي الوسط زي متفقنا وتكة تاني لواحدة اروبة هاتو المدورة بلاش الطويلة لان المدورة نتايه وطعمها مسكر اما الطويلة دكر ومش طرية ومسكرة زي المدورة اوك يا اواريب
البذنجان
شايفين يا بنات البتنجانه هانم دي بتلمع ازاي وواقفة متفشخرة ازاي هههههههههه
نقوه اللي يكون خفيف وبيلمع عشان التقيل مليان بذر
الباذنجان الابيض والاسود العروس بتاع المخلل
يكون وسط برضو وبيلمع
القرنبيط
يجنن وهو سخن ومقلي بخلطة ماما وريحته بتجيب اخر الدني لو نايمة بيصحيني واو يجنن
نقيها زي اللي في الصورة كده
بيضة وجميلة الغامق شوية او الاصفر بيكون بايت
الكرنب يا خراشي عليه في الشتا ههههههههههه
بصو بصراحة الكرنب عايز مهارة بجد في الشرا وانا لحد دلوقتي مستقريتش علي اسس محدده هههههههه
فلف شطة لاصحاب الذوق الرفيع ههههههههههههه
فوايده مليان فيتامين سي اكتر من البرتقان دي حقيقة مش هزار
بيدفي في الشتا هههههههههه
وينشط الكبد ويفتح الشهية في الصيف
ومفيش غني عنه للسلطة
البصاطس
دي صورة للبطاطس بتتزرع في الرملة اللي هي نضيفة ومش فيها طينه
دي حلوة للتحمير
http://atm.nokiagate.com/attachment....1&thumb=1&d =
وفي التانيه اللي بتتزرع في الطينه حلوة برضو بس اسالي الراجل اذا كانت تحمير ولا صواني
عشان الصواني بتحروق في القلية
ونقيها وسط ومدورة
البطاطا
طبعا غنيه عن العريف
نقيها وسط زي متفقنا
البصل الاخضر
في الشتا يحميكي من امراض كتير واولها البرد
لانه سبحان الله نضاد حيوي طبيعي
يا سلام عليه مع طبق فول بالزيت والليمون وطعمية سخنه وجبنه بالطاطم كفايه بئا احسن جوعت هههههههه
الجرجير
يا جمال امه علي سلطة السمك هههههههه او جنب طبق السمك
مفيد بشكل غير طبيعي للبشرة والشعر والضوافر والصحة بوجه عام
لو كل واحدة عرفت قيمته
هتاكلو حزمتين علي الريق هههههههههههه
الفجل
ده فجل ابيض ورقه وراسه اللي هي بيضة دي مفيدة جدا
وده فجل احمر
البقدونس
روعه في الاكل والسلطة وطبعا مفيد
هاتو الطازة اللي زي ده
الكسبرة الخضرة
بصو هي شبه البقدونس اوي وتلخبط بينهم
بس التكة انها فروعها من تحت بيضة عرفتو الفرق
الشبت
الليمون
برضو يكون طازة وبيلمع وماسك نفسه مش طري
الطري اعرفو انه بايت وحمضان كمان
بس مش يكون ناشف حجر يعني
بصو يا بنات انا بتكلم عن اسايات الخضار
بس دي اهم حاجة مفيش بيت مش بيستخدمها
معلش نسي البامية اهئ اهئ
مع اني بموت فيها
دي الباميه ام صلصة بتكون صغيرة ولونها اخضر وزاهي
اما الباميه الكبيرة دي اللي بتتعمل بالشوربة واسمها ( ويكه او خضرة )
في الشتا يحميكي من امراض كتير واولها البرد
لانه سبحان الله نضاد حيوي طبيعي
يا سلام عليه مع طبق فول بالزيت والليمون وطعمية سخنه وجبنه بالطاطم كفايه بئا احسن جوعت هههههههه
الجرجير
يا جمال امه علي سلطة السمك هههههههه او جنب طبق السمك
مفيد بشكل غير طبيعي للبشرة والشعر والضوافر والصحة بوجه عام
لو كل واحدة عرفت قيمته
هتاكلو حزمتين علي الريق هههههههههههه
الفجل
ده فجل ابيض ورقه وراسه اللي هي بيضة دي مفيدة جدا
وده فجل احمر
البقدونس
روعه في الاكل والسلطة وطبعا مفيد
هاتو الطازة اللي زي ده
الكسبرة الخضرة
بصو هي شبه البقدونس اوي وتلخبط بينهم
بس التكة انها فروعها من تحت بيضة عرفتو الفرق
الشبت
الليمون
برضو يكون طازة وبيلمع وماسك نفسه مش طري
الطري اعرفو انه بايت وحمضان كمان
بس مش يكون ناشف حجر يعني
بصو يا بنات انا بتكلم عن اسايات الخضار
بس دي اهم حاجة مفيش بيت مش بيستخدمها
معلش نسي البامية اهئ اهئ
مع اني بموت فيها
دي الباميه ام صلصة بتكون صغيرة ولونها اخضر وزاهي
اما الباميه الكبيرة دي اللي بتتعمل بالشوربة واسمها ( ويكه او خضرة )
الفاكهة يا بنات عشان نكون خلصنا من جزئية الشرا
انا مش بتكلم عن الفاكهة اللي عند الفكهاني او السوبر ماركت لانها بتكون كويسة
بتكلم عن الفاكهة اللي في السوق اللي بتحتاج تتنقي
ودي بئا الشطارة يا بنات
يلا ندخل علي المفيد
البرتقال ( ابو سرة ههههههههههههه )
هاتي اللي بتلمع وناشفة شوية مش طرية لان الطرية بايته زي متفقنا
واهم علامات الحاجة الطازة انها تكون بتلمع زي الصورة
المووووووووووووووز الله عليه
بجد بجد مفيش احلي ولا اعم من الموز البلدي ابو نقطة اللي هو في القشرة فيه حتت سودة
اليوسفي
الفراولة
مش بتستحمل خالص بتبوظ وتطري علطول
هاتوها طازة واعملوها علطول يا اما علي الفريزر عدل
التفاح
وده اللي بنجيبه من السوق
يا بنات اختارو الكبيرة اللي بتلمع وكمان تكة للاواريب بصباعك الابهام اضغطي عليها بسيط لو دخل سنه اعفرفي انها طرية وجميلة ومليانه عصير ومسكرة اما لو مدخلش اعرفي انها ناشفة ومززة ومش مسكرة
الرمان
هاتي الكبيرة الغامقة اللي مش مفتوحة
الجوافة
هتي البيضة الحلوة ( اسمها قشطة ) اللي بتلمع وريحتها طالعة زي دي
العنب
زي ده طبعا جميل ومش مفعص وشكله بيفصح عن نواياه هههههههههه
البلح
احمر وغامق وبيلمع برضو
http://farm1.static.flickr.com/150/4...a354df.jpg?v=0
مش عارفة ناقص حاجة تاني
عموما احنا عرفنا الاساس خلاص
واي حاجة تاني انتو عرفتو تعملو ايه صح يا بنات ؟؟
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله