المقادير:
• كوبين دقيق.
* نصف كوب سمن
* بيضيتن ويكونوا خارجين من التلاجه
• معلقة صغيره فانيليا.
• نصف كوب سكر بودرة
• معلقةصغيره بيكنج باودر
• نصف كوب مربى فراولة.
الطريقة:
1. اخلطي السمن مع السكر كويس حت يتكون خليط كريمي .
2. اضربي البيض في اناء خارجي وضيفي عليه الفانيليا.
3. ضيفي البيض على خليط السمن وامزجيهم مع بعض.
. حطي البيكنج باودر على الدقيق وانخليهم مرتين حتى تتكون عجينه سهله لينه 4.وقلبيه، وبعد كده حطيه تدريجياً على الخليط السابق لغاية ما يتكوّن عندك عجينة متماسكة ما تلزقش بإيديكِ (ممكن تزودي شوية دقيق لو احتاجتِ).
5- اتركي العجينه ترتاح نصف ساعه وفي هذا الاثناء افتحي الفرن على درجة حراره 200 درجه
6. ثم صبي 3/4 العجينة في الصينية مدهونه بسمنه (زي تطبطينة صينيه الكيكه ) وافرديها بسمك 1 سم وحطي المربى عليها
7. بالعجينة المتبقية اعملي أعمدة مختلفة الأطوال، ورصيها على المربى في الصينية متقاطعة طولا وعرضا.
8. حطي الصينية في الفرن في درجة حرارة متوسطة 180لمدة 25 دقيقة لغاية ما يحمر القاع والجوانب، وبعد كده افتحي الشواية لمدة دقيقتين علشان يحمر الوجه.
وممكن بدل المربى شوكلاته او كاسترد وتزينيه بالفواكه
وبالهنا والشفا ومستنيه الردود بتاعتكم
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله