=violet]]
معلومات تهمك
لإزالة رائحة الثوم من اليد قومى بغسل يديك بالماء البارد وافركيها أثناء الغسل بملعقة استنلس استيل
ميكروويف نظيف فى 5 دقائق
لسرعة تنظيف الميكروويف قومى بوضع كوب مملوء بالماء مع بعض شرائح من الليمون واضبطى الميكروويف على 5 دقائق بكامل قدرته .. بخار الماء سيساعد على إذابة الأوساخ المتراكمة بداخله وشرائح الليمون ستضفى رائحة ذكية عليه وماعليكى بعد ذلك الا إخراج كوب الماء ومسح الأوساخ بالمنشفة بكل سهولة
أدوات القياس
لضمان أفضل وأدق القياسات يفضل استخدام الأدوات المخصوصة لذلك , لقياس السوائل يفضل استخدام الكوب المدرج , يكون مقسما بالمليمتر وبال oz و بالكوب , ولقياس المواد الجافة كالدقيق أو البقوليات يفضل استخدام الأكواب المعدنية (الاستنلس استيل ) تباع متكاملة مقياس كوب و 1/2 كوب و 1/3 كوب و 1/4 كوب وللجرامات يفضل استخدام ميزان مطبخ مخصوص , أما المعالق فتباع أيضا متكاملة بجميع المقاسات وهي تصلح لقياس السوائل والمواد الجافة
الملاحة
لضمان عدم تكتل الملح داخل الملاحة .. قومى بوضع بعض من حبات الأرز بداخلها لإمتصاص الرطوبة .. مما يحافظ على حبات الملح
ساعات كتير بنشوف أشكال للسكاكين ومبنعرفش هيا بتستخدم ف ايه
عشان كده جبتلكو الصورة دي
فيها كل سكينة واستخدامها
الأولى للبصل وعلى فكره البصل بينعم السكينه عشان كده لازم يكون ليه سكينه مخصوص
التانيه لتقطيع العيش
التالته للحمه
الرابعه للتقطع عموما
الأخيره للفاكهة ودايما سكينة الفاكهة بتبقا صغيرة كده
1- شوكة الكوكتيل : كوكتيل المأكولات البحرية، كوكتيل الفواكه، سرطان البحر، تقديم المخللات والزيتون
2- شوكة السلطة: السلطات، الاسماك، الفطائر pies، المعجنات، اللحم البارد
3- شوكة السمك: تستخدم بدلا من شوكة الطعام عند تقديم السمك
4- شوكة الطعام: لكل الاطباق ماعدا السمك
5- سكين الستيك: لتقطيع اللحم
6- سكين السمك: يستخدم بدلا من سكين الستيك وسكين الطعام عند تقديم السمك
7- سكين الزبدة: قطع الزبدة، الاجبان الخفيفة، الجتني، المقبلات الخفيفة
8- سكين الطعام: لكل الاطباق ماعدا السمك
9- ملعقة الشوربة: اكل الحلويات، الحبوب، الشوربة، او تستخدم كملعقة صغيرة لتقديم الاكل
10- ملعقة الشاي: القهوة، الشاي، الفواكه وبعض انواع الحلويات
11- ملعقة المشروبات المثلجة: اي مشروب او حلويات في
كأس طويلة
12- ملعقة القهوة: لقهوة مابعد الطعام، البهارات والتوابل، الكافيار
أدوات مائدة أخرى
*************
في حاجات جديده والله مكنتش اعرفها
ترتيب الأدوات على المائدة
[/size]
معلومات تهمك
لإزالة رائحة الثوم من اليد قومى بغسل يديك بالماء البارد وافركيها أثناء الغسل بملعقة استنلس استيل
ميكروويف نظيف فى 5 دقائق
لسرعة تنظيف الميكروويف قومى بوضع كوب مملوء بالماء مع بعض شرائح من الليمون واضبطى الميكروويف على 5 دقائق بكامل قدرته .. بخار الماء سيساعد على إذابة الأوساخ المتراكمة بداخله وشرائح الليمون ستضفى رائحة ذكية عليه وماعليكى بعد ذلك الا إخراج كوب الماء ومسح الأوساخ بالمنشفة بكل سهولة
أدوات القياس
لضمان أفضل وأدق القياسات يفضل استخدام الأدوات المخصوصة لذلك , لقياس السوائل يفضل استخدام الكوب المدرج , يكون مقسما بالمليمتر وبال oz و بالكوب , ولقياس المواد الجافة كالدقيق أو البقوليات يفضل استخدام الأكواب المعدنية (الاستنلس استيل ) تباع متكاملة مقياس كوب و 1/2 كوب و 1/3 كوب و 1/4 كوب وللجرامات يفضل استخدام ميزان مطبخ مخصوص , أما المعالق فتباع أيضا متكاملة بجميع المقاسات وهي تصلح لقياس السوائل والمواد الجافة
الملاحة
لضمان عدم تكتل الملح داخل الملاحة .. قومى بوضع بعض من حبات الأرز بداخلها لإمتصاص الرطوبة .. مما يحافظ على حبات الملح
ساعات كتير بنشوف أشكال للسكاكين ومبنعرفش هيا بتستخدم ف ايه
عشان كده جبتلكو الصورة دي
فيها كل سكينة واستخدامها
الأولى للبصل وعلى فكره البصل بينعم السكينه عشان كده لازم يكون ليه سكينه مخصوص
التانيه لتقطيع العيش
التالته للحمه
الرابعه للتقطع عموما
الأخيره للفاكهة ودايما سكينة الفاكهة بتبقا صغيرة كده
1- شوكة الكوكتيل : كوكتيل المأكولات البحرية، كوكتيل الفواكه، سرطان البحر، تقديم المخللات والزيتون
2- شوكة السلطة: السلطات، الاسماك، الفطائر pies، المعجنات، اللحم البارد
3- شوكة السمك: تستخدم بدلا من شوكة الطعام عند تقديم السمك
4- شوكة الطعام: لكل الاطباق ماعدا السمك
5- سكين الستيك: لتقطيع اللحم
6- سكين السمك: يستخدم بدلا من سكين الستيك وسكين الطعام عند تقديم السمك
7- سكين الزبدة: قطع الزبدة، الاجبان الخفيفة، الجتني، المقبلات الخفيفة
8- سكين الطعام: لكل الاطباق ماعدا السمك
9- ملعقة الشوربة: اكل الحلويات، الحبوب، الشوربة، او تستخدم كملعقة صغيرة لتقديم الاكل
10- ملعقة الشاي: القهوة، الشاي، الفواكه وبعض انواع الحلويات
11- ملعقة المشروبات المثلجة: اي مشروب او حلويات في
كأس طويلة
12- ملعقة القهوة: لقهوة مابعد الطعام، البهارات والتوابل، الكافيار
أدوات مائدة أخرى
*************
في حاجات جديده والله مكنتش اعرفها
ترتيب الأدوات على المائدة
[/size]
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله