بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ياقمرات
اليوم معاي لكم طريقة لعمل السينابون بمواد بسيط جدا
اولا مافيه بيض لانه بعض الاحيان بنكون مزنوقين وماعندنا بيض فانا جربة الطريقة
هذي ووالله انها ررررررررررررروعة ررررررررررررروعة
جربوها ومتاكدة باذن الله راح تعجبكم
وقبلها كنت جربة طريقة ونزلتها في المنتدى وطلعة روعة كمان
بس الطريقة اللي بعطيكم ياها مكونات اسهل
الطريقة الاولى على الرابط هذا
سينابون رول من مطبخي وبالصور
خلاص خلونا نبتدي
المقادير للعجينة
3 اكواب دقيق ابيض
ربع كوب سكر
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة بكينج باودر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
3 ملاعق كبيرة حليب بودر
ربع كوب زيت
كوب ماء دافىء
ملاحظة مهمة جدااااااااااااااااااااا الماء لازم يكون دافىء مو سااااااااااااخن
لانه اذا كان ساخن كثير بيخرب الخميرة ومابيخليها تتفاعل وتعطيني النتيجة المطلوبة
للحشوة
قرفة بودرة
سكر
زبدة
الطريقة
اول مابتدي بحط الخميرة في كمية بسيطه من الماء الدافىء طبعا بخصمها من الكوب اللي بيضاف للعجين وارش عليها شوية سكر
عشان يخليها تتفاعل اسرع
الخطوة الثاني بحط كل المواد الجافة(الدقيق - البكينج بادور - الحليب البودر ) مع بعض في الخلاط عدى السكر
انا احب ادوبه مع الماء اللي بنستخدمه للعجن
وبعد مااخلط المواد الجافة ببتدي احط الخميرة وبعدها نص كمية الماء ثم الزيت تم ماتبقى من الماء
واخليها على الاقل ساعة تختمر احطها في وعاء واغطيها بكيس
وبعد الساعة بجهز مواد الحشو
عادة انا بحب اقسم العجينة لعدة قطع عشان لمااجي افردها ماتتعبني كثير وقت اللف وهذي افضل طريقة
هنا بعد ماتم فردها
وهنا بعد ماتم مسحها بالزبدة
ورش السكر عليها كل واحدة وذوقها اذا تحبها مسكرة كثير تزود السكر
وهنا انهينا مرحلة رش القرفة
يمي يمممممممممممممممممي ريحتها ررررررررررررروعة
وبعدها نبتدي مرحلة اللف وصفها بالصنية وراح ابينها بالصور
خلي بالك لما ترصيها خلي بينهم مسافة عشان لما تدخل الفرن تاخد راحتها وتنفش
انا لما بديت اافرد العجين ماكنت مولعة الفرن بقولكم ليه
لاني بعد مااخلص صفها اغطيها مرة ثانية واخليها ترتاح شوي
خلال فترة راحتها اولع الفرن على درجة 160 واخليه مدة خمس او سبع دقائق
بعدها ادخلها الفرن
وهنا بعد مادخلتها الفرن وخليتها حوالى 20 دقيقة
شايفين كيف نفشت
والريحة ماقولكم ايه والله رررررررررروعة
بعدها ولعت عليه من فوق وطفيت الشعلة اللي تحت
وهذا طبق لاول واحده راح ترد وتقيم
معلومة حبيت اضيفها لان احد العضوات سالتني معنى اسم الوصفة
ويمكن كثير مننا مايعرف ولاخطر على باله السؤال
اسم الوصفة سينامون يعني قرفة
وهي تنطق بالانجليزي سينامون Cinnamon
واحنا بعض الاحيان نحرفها الى سينابون
يتبع طريقة عمل صوص السينابون ومعاي اكثر من طريقة............................ تابعوني
[b]هذي المواد اللي بنحتاجها لعمل عدة انواع من الصوص
نبتدي الحين مرحلة عمل الصوص
انا معاي 5 طرق وتنفع في حالات الطوارى
لانه مثل ماقلت لكم بعض الاحيان ماتكون معنا كل المواد المطلوبه للوصفة
الطريقة الاولى
تاخدي 3 حبات جبن كيري او ممكن اي نوع وتخلطيهم في الخلاط مع شوية كريمة وتسكبيهم على السينابون
الطريقة الثانية
اذا ماعندك جبن اخلطي ربع كوب حليب وحطي له السكر اللي يناسب ذوقك واضيفي لهم ملعقتين كاستر عشان يخلي الصوص يثقل شوي واخلطيهم بالخلاط واسكبيه على السينابون
ملاحظة في الطريقة الاولى والثاني اضيفي ملعقة صغييييير بكنج باودر ايوه لاتستغربون بعد مايتم الخلط اول مرة وتحسي كل المكونات
صارةمخلوطه مع بعض ونااااااااعمة اضيفي البيكنج باودر واخلطيه شوووووووووي وبعدها اسكبيه على السينابون
الطريقة الثالثة
خدي ربع كوب حليب مركز بس لازم مايكون محلى او حليب عادي واضيفي له كمية من النسكويك واخلطيهم واستخدميه مباشر (من ابتكاراتي لحالات الطوارى)
على فكرة الطرق اللي عطيتكم ياها مش مكلفة وتنفع في حالات الطوارى وانا استخدمت طريقة النسكويك وبجد جابت نتيجه روعة
والطريقة الرابع
ممكن تسكبي عليه اي نوع من القشطة المحلاة عن تجربة مالقيت احلى من نستلة بالذات اللي بالموز ريحتها رررررروعة وعاد معا ريحة القرفة تدووووووووووووووووووووووووووخ
اما الطريقة الخامس
ما تحطي شي ممكن تقديمة سادة
وسلامتكم ياقمرات
لاتنسوني من صالح دعائكم ولاتنسوا التقيم
اوكي خليكم حلوين معاي
[size=21]مع السلامة اشوفكم
[/size][/b]السلام عليكم ياقمرات
اليوم معاي لكم طريقة لعمل السينابون بمواد بسيط جدا
اولا مافيه بيض لانه بعض الاحيان بنكون مزنوقين وماعندنا بيض فانا جربة الطريقة
هذي ووالله انها ررررررررررررروعة ررررررررررررروعة
جربوها ومتاكدة باذن الله راح تعجبكم
وقبلها كنت جربة طريقة ونزلتها في المنتدى وطلعة روعة كمان
بس الطريقة اللي بعطيكم ياها مكونات اسهل
الطريقة الاولى على الرابط هذا
سينابون رول من مطبخي وبالصور
خلاص خلونا نبتدي
المقادير للعجينة
3 اكواب دقيق ابيض
ربع كوب سكر
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة بكينج باودر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
3 ملاعق كبيرة حليب بودر
ربع كوب زيت
كوب ماء دافىء
ملاحظة مهمة جدااااااااااااااااااااا الماء لازم يكون دافىء مو سااااااااااااخن
لانه اذا كان ساخن كثير بيخرب الخميرة ومابيخليها تتفاعل وتعطيني النتيجة المطلوبة
للحشوة
قرفة بودرة
سكر
زبدة
الطريقة
اول مابتدي بحط الخميرة في كمية بسيطه من الماء الدافىء طبعا بخصمها من الكوب اللي بيضاف للعجين وارش عليها شوية سكر
عشان يخليها تتفاعل اسرع
الخطوة الثاني بحط كل المواد الجافة(الدقيق - البكينج بادور - الحليب البودر ) مع بعض في الخلاط عدى السكر
انا احب ادوبه مع الماء اللي بنستخدمه للعجن
وبعد مااخلط المواد الجافة ببتدي احط الخميرة وبعدها نص كمية الماء ثم الزيت تم ماتبقى من الماء
واخليها على الاقل ساعة تختمر احطها في وعاء واغطيها بكيس
وبعد الساعة بجهز مواد الحشو
عادة انا بحب اقسم العجينة لعدة قطع عشان لمااجي افردها ماتتعبني كثير وقت اللف وهذي افضل طريقة
هنا بعد ماتم فردها
وهنا بعد ماتم مسحها بالزبدة
ورش السكر عليها كل واحدة وذوقها اذا تحبها مسكرة كثير تزود السكر
وهنا انهينا مرحلة رش القرفة
يمي يمممممممممممممممممي ريحتها ررررررررررررروعة
وبعدها نبتدي مرحلة اللف وصفها بالصنية وراح ابينها بالصور
خلي بالك لما ترصيها خلي بينهم مسافة عشان لما تدخل الفرن تاخد راحتها وتنفش
انا لما بديت اافرد العجين ماكنت مولعة الفرن بقولكم ليه
لاني بعد مااخلص صفها اغطيها مرة ثانية واخليها ترتاح شوي
خلال فترة راحتها اولع الفرن على درجة 160 واخليه مدة خمس او سبع دقائق
بعدها ادخلها الفرن
وهنا بعد مادخلتها الفرن وخليتها حوالى 20 دقيقة
شايفين كيف نفشت
والريحة ماقولكم ايه والله رررررررررروعة
بعدها ولعت عليه من فوق وطفيت الشعلة اللي تحت
وهذا طبق لاول واحده راح ترد وتقيم
معلومة حبيت اضيفها لان احد العضوات سالتني معنى اسم الوصفة
ويمكن كثير مننا مايعرف ولاخطر على باله السؤال
اسم الوصفة سينامون يعني قرفة
وهي تنطق بالانجليزي سينامون Cinnamon
واحنا بعض الاحيان نحرفها الى سينابون
يتبع طريقة عمل صوص السينابون ومعاي اكثر من طريقة............................ تابعوني
[b]هذي المواد اللي بنحتاجها لعمل عدة انواع من الصوص
نبتدي الحين مرحلة عمل الصوص
انا معاي 5 طرق وتنفع في حالات الطوارى
لانه مثل ماقلت لكم بعض الاحيان ماتكون معنا كل المواد المطلوبه للوصفة
الطريقة الاولى
تاخدي 3 حبات جبن كيري او ممكن اي نوع وتخلطيهم في الخلاط مع شوية كريمة وتسكبيهم على السينابون
الطريقة الثانية
اذا ماعندك جبن اخلطي ربع كوب حليب وحطي له السكر اللي يناسب ذوقك واضيفي لهم ملعقتين كاستر عشان يخلي الصوص يثقل شوي واخلطيهم بالخلاط واسكبيه على السينابون
ملاحظة في الطريقة الاولى والثاني اضيفي ملعقة صغييييير بكنج باودر ايوه لاتستغربون بعد مايتم الخلط اول مرة وتحسي كل المكونات
صارةمخلوطه مع بعض ونااااااااعمة اضيفي البيكنج باودر واخلطيه شوووووووووي وبعدها اسكبيه على السينابون
الطريقة الثالثة
خدي ربع كوب حليب مركز بس لازم مايكون محلى او حليب عادي واضيفي له كمية من النسكويك واخلطيهم واستخدميه مباشر (من ابتكاراتي لحالات الطوارى)
على فكرة الطرق اللي عطيتكم ياها مش مكلفة وتنفع في حالات الطوارى وانا استخدمت طريقة النسكويك وبجد جابت نتيجه روعة
والطريقة الرابع
ممكن تسكبي عليه اي نوع من القشطة المحلاة عن تجربة مالقيت احلى من نستلة بالذات اللي بالموز ريحتها رررررروعة وعاد معا ريحة القرفة تدووووووووووووووووووووووووووخ
اما الطريقة الخامس
ما تحطي شي ممكن تقديمة سادة
وسلامتكم ياقمرات
لاتنسوني من صالح دعائكم ولاتنسوا التقيم
اوكي خليكم حلوين معاي
[size=21]مع السلامة اشوفكم
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله