عرايسروجاجو الحلوين اللى لسه فى سنة اولى مطبخ
طبعا كلنا فى اول الجواز بنحتاس فى تنظيف الطيور
او الدجاج بمعنى اصح
انا حبيت اقولكم على طريقتى فى التنظيف يمكن تفيد اى واحدة منكم
ونفس الطريقة مع كل الطيور
تعالوا مع بعض نشوف الصور
يععععععععععع
ده شكل الرقبة قبل التنظيف
فى حاجات كتير بتبقى حول الرقبة
لازم تتشال كلها لغاية ما يبقى فاضية خالص
وخدى بالك ان الجزء اللى بيبقى فيه الاكل (الحوصالة) بتبقى لازقة جدا فى جلد الرقبة
لازم تشيليها (دققى كويس هتلاقيها)
وده بعد (ممكن تشيلى كل الدهون)
بس انا باسيب جزء علشان الشوربة تبقى حلوة
وده باطن الدجاجة من جوه(بعد التنظيف)
لازم تفضيه خالص فى حاجة كده بتبقى بين عظم الفخد
شبه الكبدة ...برضه لازم تتشال
وزى ما انتوا شايفين الدجاجة نظيفة
وعند الرقبة مفتوحة ومنورة ..يعنى مفيش اى حاجة فى الطريق
على فكرة
انا شيلت الدهون دى بس بعد التصوير وانا باغسلها
معلومة مهمة جدا
خدى بالك بين لحم الفخد والجلد هتلاقي حاجة كده بتزحلق (دى صورتها)
معلش الصورة صعبة ..بس الاصعب اننا ناكل القرف ده
دى صورة القوانص قبل التنظيف(يععععععععع)
ودى بقى بعد(خست النص يا عينى)
شيلى كل الدهون اللى عليها
وتقطعى الجزء اللى بيبقى محبب شوية ده
ولازم تكحتى باطن القوانص بالسكينة
زى ما تكونى بتنظفى السجق كده
شوفى ايه اللى هيطلع
وكمان القلب لازم تفتحيه من جوه وتشيلى كتل الدم اللى جواه
وتقطعى كمان الشرايين اللى طالعة منه
وفى الاخر بعد التنظيف
تنقعى الدجاجة فى ملح وخل
وبعدين فلفل اسود مجروش وليمون
هيقضوا على الريحة خالص
وكده بقت زى الفل
تقفلى الفخد وتتصفى وتشيليها
وبالف هنا
ولو عايزة تقطعيها
تيجى عند العمود الفقرى من الظهر
وبداية من عند الرقبة وتنزلى بالسكينة
وبرضه من عند الرقبة تقطعى من النص
وتاخدى كل نص لوحده وتقسميه نصين (سهل جدا)
بس انا سبتها نصين بس
طبعا كلنا فى اول الجواز بنحتاس فى تنظيف الطيور
او الدجاج بمعنى اصح
انا حبيت اقولكم على طريقتى فى التنظيف يمكن تفيد اى واحدة منكم
ونفس الطريقة مع كل الطيور
الاساسيات
- ازالة الريش الزائد على الجلد الخارجى (حتى لو بالملقاط)
- ازالة الدهون الزائدة والراس طبعا بجزء من الرقبة (مكان الذبح)
- قطع الجزء الاول من الاجنحة (لانها مكان حقن الطيور بالهرمونات)
- وقطع القطعة الخلفية للدجاجة (مكان الاخراج)
- انا فى الغالب باشيل الجلد كله لانه مضر طبعا وكده كده مش بيتاكل باسيبه بس لما اكون هاحشيها
تعالوا مع بعض نشوف الصور
يععععععععععع
ده شكل الرقبة قبل التنظيف
فى حاجات كتير بتبقى حول الرقبة
لازم تتشال كلها لغاية ما يبقى فاضية خالص
وخدى بالك ان الجزء اللى بيبقى فيه الاكل (الحوصالة) بتبقى لازقة جدا فى جلد الرقبة
لازم تشيليها (دققى كويس هتلاقيها)
وده بعد (ممكن تشيلى كل الدهون)
بس انا باسيب جزء علشان الشوربة تبقى حلوة
وده باطن الدجاجة من جوه(بعد التنظيف)
لازم تفضيه خالص فى حاجة كده بتبقى بين عظم الفخد
شبه الكبدة ...برضه لازم تتشال
وزى ما انتوا شايفين الدجاجة نظيفة
وعند الرقبة مفتوحة ومنورة ..يعنى مفيش اى حاجة فى الطريق
على فكرة
انا شيلت الدهون دى بس بعد التصوير وانا باغسلها
معلومة مهمة جدا
خدى بالك بين لحم الفخد والجلد هتلاقي حاجة كده بتزحلق (دى صورتها)
معلش الصورة صعبة ..بس الاصعب اننا ناكل القرف ده
دى صورة القوانص قبل التنظيف(يععععععععع)
ودى بقى بعد(خست النص يا عينى)
شيلى كل الدهون اللى عليها
وتقطعى الجزء اللى بيبقى محبب شوية ده
ولازم تكحتى باطن القوانص بالسكينة
زى ما تكونى بتنظفى السجق كده
شوفى ايه اللى هيطلع
وكمان القلب لازم تفتحيه من جوه وتشيلى كتل الدم اللى جواه
وتقطعى كمان الشرايين اللى طالعة منه
وفى الاخر بعد التنظيف
تنقعى الدجاجة فى ملح وخل
وبعدين فلفل اسود مجروش وليمون
هيقضوا على الريحة خالص
وكده بقت زى الفل
تقفلى الفخد وتتصفى وتشيليها
وبالف هنا
ولو عايزة تقطعيها
تيجى عند العمود الفقرى من الظهر
وبداية من عند الرقبة وتنزلى بالسكينة
وبرضه من عند الرقبة تقطعى من النص
وتاخدى كل نص لوحده وتقسميه نصين (سهل جدا)
بس انا سبتها نصين بس
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله