[img:eb4b]https://rogago.forumegypt.net/[/img]
مكرونة بالبشاميل طريقة سهلة وخفيفة
المقادير:
- كيس مكرونة قلم نصف كيلو
...- نصف كيلو لحمة مفرومة
- بصلة كبيرة
- فلفل رومي
- ملح وفلفل وبهارات
- جبنة شيدر مبشورة
- البشاميل:
كيلو لبن حليب = 4 اكواب متوسطة
عدد 4 ملاعق دقيق أو كيس خلطة البشاميل الجاهز
ملعقة كبيرة زيت أو زبدة
ملح وفلفل أسود
**ملحوطة:
كل كوب حليب يقابله ملعقة دقيق عشان لو حد حب يعمل كميات كبيرة مايتلغبطش
الطريقة:
- نسلق المكرونة في ماء مضاف عليه نقطة زيت وشوية ملح
- نعصج اللحمة المفرومة في اناء ونضع علي اللحمة البصلة والفلفل الرومي والملح والفلفل والبهارات ونسيبها لحاد ماتستوي
- نقوم بعمل البشاميل:
في اناء نضع الزيت وعليهم الدقيق او خلطة الشاميل الجاهزة
نقلب الدقيق في الزيت او الزيت الي ان يصبح لونه ذهبي فاتح بدون ما يكلكع الدقيق يعني بيبقي الدقيق مذاب في الزيت او الزبدة
نضيف الحليب ونقلب بطريقة متواصلة حتي نصل للسمك المطلوب وكل ما نقلب كل ما البشاميل بيصبح غليظ
نضيف عليه الملح والفلفل
** ملحوظة:
- في بعض الناس بيحب يضيف مكعب ماجي علي البشاميل بس ده برده حسب الرغبة ويراعي عدم تمليح الشاميل الا بعد وضع الماجي لانه مالح
- ممكن عمل البشاميل اخف شوية باننا مانحمرش الدقيق وساعتها هنسكب الحليب فوق الدقيق ونقلب لحاد ما نحصل علي القوام المطلوب
كده كل حاجة جهزت
هنجيب الصينية وندهنها بنقطة زيت ونرشها بشوية دقيق
نضع نصف مقدار البشاميل علي المكرونة ونقلبهم كويس
نضع نصف مقدار المكرونة بالبشاميل في قاع الصينية
نضع اللحمة المفرومة فوق المكرونة ونفردها
نضع النصف الاخر من المكرونة فوق اللحمة المفرومة
نسكب باقي صلصة البشاميل علي سطح صينية المكرونة
نوزع الجبنة المبشورة فوق الوش
نضع المكرونة في قرن متوسط الحرارة ونشعل الشعلة السفلي اولا لمدة نصف ساعة تقريبا ثم نفتح الشعله العليا حتي يحمر الوجه
نتركها حتي تهدأ ونقطعها وبالف هنا وشفا
مكرونة بالبشاميل طريقة سهلة وخفيفة
المقادير:
- كيس مكرونة قلم نصف كيلو
...- نصف كيلو لحمة مفرومة
- بصلة كبيرة
- فلفل رومي
- ملح وفلفل وبهارات
- جبنة شيدر مبشورة
- البشاميل:
كيلو لبن حليب = 4 اكواب متوسطة
عدد 4 ملاعق دقيق أو كيس خلطة البشاميل الجاهز
ملعقة كبيرة زيت أو زبدة
ملح وفلفل أسود
**ملحوطة:
كل كوب حليب يقابله ملعقة دقيق عشان لو حد حب يعمل كميات كبيرة مايتلغبطش
الطريقة:
- نسلق المكرونة في ماء مضاف عليه نقطة زيت وشوية ملح
- نعصج اللحمة المفرومة في اناء ونضع علي اللحمة البصلة والفلفل الرومي والملح والفلفل والبهارات ونسيبها لحاد ماتستوي
- نقوم بعمل البشاميل:
في اناء نضع الزيت وعليهم الدقيق او خلطة الشاميل الجاهزة
نقلب الدقيق في الزيت او الزيت الي ان يصبح لونه ذهبي فاتح بدون ما يكلكع الدقيق يعني بيبقي الدقيق مذاب في الزيت او الزبدة
نضيف الحليب ونقلب بطريقة متواصلة حتي نصل للسمك المطلوب وكل ما نقلب كل ما البشاميل بيصبح غليظ
نضيف عليه الملح والفلفل
** ملحوظة:
- في بعض الناس بيحب يضيف مكعب ماجي علي البشاميل بس ده برده حسب الرغبة ويراعي عدم تمليح الشاميل الا بعد وضع الماجي لانه مالح
- ممكن عمل البشاميل اخف شوية باننا مانحمرش الدقيق وساعتها هنسكب الحليب فوق الدقيق ونقلب لحاد ما نحصل علي القوام المطلوب
كده كل حاجة جهزت
هنجيب الصينية وندهنها بنقطة زيت ونرشها بشوية دقيق
نضع نصف مقدار البشاميل علي المكرونة ونقلبهم كويس
نضع نصف مقدار المكرونة بالبشاميل في قاع الصينية
نضع اللحمة المفرومة فوق المكرونة ونفردها
نضع النصف الاخر من المكرونة فوق اللحمة المفرومة
نسكب باقي صلصة البشاميل علي سطح صينية المكرونة
نوزع الجبنة المبشورة فوق الوش
نضع المكرونة في قرن متوسط الحرارة ونشعل الشعلة السفلي اولا لمدة نصف ساعة تقريبا ثم نفتح الشعله العليا حتي يحمر الوجه
نتركها حتي تهدأ ونقطعها وبالف هنا وشفا
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله