لازم نستفيد من كل حاجة فيه
1- البرتقال البلدى عصرته بالعصارة اليدوى عادى جدا
وتخلصت من البذر وعبيته فى مكعبات التلج او اكواب الزبادى
عشان اتحكم فى الكمية قبل التجميد
بس المفاجأة بئى انى قبل ما اعصره بشرت القشر بتاعه وطبعا كنت غسلته ونشفته كويس قبلها
واحتفظت بالبشر فى شربات زى بتاع الكنافة (كوب سكر وكوب ماء وعليهم عصير ليمونة وعالنار لحد ما يستوى الشربات)وهاقلكم عملت بيه ايه كمية الشربات دى كتير ممكن تكفى بشرقشر 5 كيلو برتقال وطبعاعبيته فى علبه وشلته فى الفريزر مع العصير
لما طلعت البرتقال من الفريزر عصرته فى الخلاط بعض اضافة الميه والسكر واخر حاجة اضفتها كانت نصف م ص من بشر البرتقال وخلطت تانى والطعم كان تحفة واحلى بكتييييييييييير
بس نخلى بالنا ان البشر طعمه قووووووووى جدا منكترش
وممكن كمان نستخدمه فى كيكة البرتقال وبسكوت البرتقال
وبكده نعمل لتر عصير برتقال بكوب واحد برتقال +4 ميه +نص م ص بشر القشر
والطعم احلى من العصير الجاهز والبرتقال المركز وافيد
ودى فوايد تناول مغلى قشر البرتقال نقلتها لكم عالماشى
فوائد قشر البرتقال: وقبل أن تتسرع برمي قشر البرتقال، نطلب منك أن تتمهل؛ فللقشر فوائد جمة تفيد في تنشيط حركة الأمعاء، وتنشيط إفرازات الكبد، كما أن للقشر خواص مقوية ومهدئة للأعصاب، وأخرى منبهة لإفرازات المعدة وفاتحة للشهية. ولكي تتخلص من مرارة القشر، يُنصح بغليه مرتين؛ المرة الأولى لمدة ربع ساعة تقريباً، ثم تتخلص من ماء الغلي، وفي المرة الثانية، ومدتها كذلك ربع ساعة، تحصل على مغلي قشر البرتقال.. الذي يُنصح بتناول فنجان صغير منه كل صباح.
2-البرتقال بصرة
فصصته ونظفته كويس من الخيوط البيضاء ورصيته فى الاطباق الفومووضعت فوقه شوية شربات من اللى عملته للبشر وغطيته بالنايلون عالفريزر ولما طلعته كان طعمه تحفة وقطعته بمنتهى السهولة وهو متجمد واقطعت عليه الفاكهة وعملت الفروت سلاد وبعد ما سبته شوية يتشرب من بعضه كان رائع وكأنه طازج
3-ولو مش عايزة تبشرى القشر بردو مترميهوش
واسلقيه فى ميه بتغلى بس طبعا تكونى غسلاه ومنشفاه قبل ما تفصصى البرتقال او تعصريه ولما يبرد صفى الميه دى وخففى بيها سائل غسل الاطباق
والله ريحته تجنن وكلها نضافة وبيخلى الامونيوم يبرق والتيفال اللى بغسله بالسفنجة مرتين مرة عشان ينضف ومرة عشان ريحة الاكل بتكون ماسكة فية غسلته بيه مرة واحدة وريحته تجنن بجد
يللا بئى الحقوا خزنو برتقال قبل ما يغلى انا جبت البلدى بجنيه وربع وابو صرة ب 2 ج
وحلو اوى فى التلاجة ينفع للضيوف اللى بييجوا على غفلة وللولاد فى كل وقت
1- البرتقال البلدى عصرته بالعصارة اليدوى عادى جدا
وتخلصت من البذر وعبيته فى مكعبات التلج او اكواب الزبادى
عشان اتحكم فى الكمية قبل التجميد
بس المفاجأة بئى انى قبل ما اعصره بشرت القشر بتاعه وطبعا كنت غسلته ونشفته كويس قبلها
واحتفظت بالبشر فى شربات زى بتاع الكنافة (كوب سكر وكوب ماء وعليهم عصير ليمونة وعالنار لحد ما يستوى الشربات)وهاقلكم عملت بيه ايه كمية الشربات دى كتير ممكن تكفى بشرقشر 5 كيلو برتقال وطبعاعبيته فى علبه وشلته فى الفريزر مع العصير
لما طلعت البرتقال من الفريزر عصرته فى الخلاط بعض اضافة الميه والسكر واخر حاجة اضفتها كانت نصف م ص من بشر البرتقال وخلطت تانى والطعم كان تحفة واحلى بكتييييييييييير
بس نخلى بالنا ان البشر طعمه قووووووووى جدا منكترش
وممكن كمان نستخدمه فى كيكة البرتقال وبسكوت البرتقال
وبكده نعمل لتر عصير برتقال بكوب واحد برتقال +4 ميه +نص م ص بشر القشر
والطعم احلى من العصير الجاهز والبرتقال المركز وافيد
ودى فوايد تناول مغلى قشر البرتقال نقلتها لكم عالماشى
فوائد قشر البرتقال: وقبل أن تتسرع برمي قشر البرتقال، نطلب منك أن تتمهل؛ فللقشر فوائد جمة تفيد في تنشيط حركة الأمعاء، وتنشيط إفرازات الكبد، كما أن للقشر خواص مقوية ومهدئة للأعصاب، وأخرى منبهة لإفرازات المعدة وفاتحة للشهية. ولكي تتخلص من مرارة القشر، يُنصح بغليه مرتين؛ المرة الأولى لمدة ربع ساعة تقريباً، ثم تتخلص من ماء الغلي، وفي المرة الثانية، ومدتها كذلك ربع ساعة، تحصل على مغلي قشر البرتقال.. الذي يُنصح بتناول فنجان صغير منه كل صباح.
2-البرتقال بصرة
فصصته ونظفته كويس من الخيوط البيضاء ورصيته فى الاطباق الفومووضعت فوقه شوية شربات من اللى عملته للبشر وغطيته بالنايلون عالفريزر ولما طلعته كان طعمه تحفة وقطعته بمنتهى السهولة وهو متجمد واقطعت عليه الفاكهة وعملت الفروت سلاد وبعد ما سبته شوية يتشرب من بعضه كان رائع وكأنه طازج
3-ولو مش عايزة تبشرى القشر بردو مترميهوش
واسلقيه فى ميه بتغلى بس طبعا تكونى غسلاه ومنشفاه قبل ما تفصصى البرتقال او تعصريه ولما يبرد صفى الميه دى وخففى بيها سائل غسل الاطباق
والله ريحته تجنن وكلها نضافة وبيخلى الامونيوم يبرق والتيفال اللى بغسله بالسفنجة مرتين مرة عشان ينضف ومرة عشان ريحة الاكل بتكون ماسكة فية غسلته بيه مرة واحدة وريحته تجنن بجد
يللا بئى الحقوا خزنو برتقال قبل ما يغلى انا جبت البلدى بجنيه وربع وابو صرة ب 2 ج
وحلو اوى فى التلاجة ينفع للضيوف اللى بييجوا على غفلة وللولاد فى كل وقت
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر
» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011
» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete
» بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو
» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو
» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو
» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو
» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو
» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله