منتدي نسائي للمرأه فقط

اكبر واجمل موسوعة جليتر..تهنئة..ترحيب..ردود..عبارات اسلامية.. هتلاقى كل حاجة
رد: أضخم وأجمل موسوعة جليتر بسملة وفواصل وترحيب وأسلامية وورورد
رد: ((تواقـــــــــــــــيع اسلاميه متحــركــــــــــــــــــــه ...........روووووووع



 

رد: اكبر واجمل موسوعة جليتر..تهنئة..ترحيب..ردود..عبارات اسلامية.. هتلاقى كل حاجة
رد: اكبر واجمل موسوعة جليتر..تهنئة..ترحيب..ردود..عبارات اسلامية.. هتلاقى كل حاجة

المواضيع الأخيرة

» جميع منتجات ايفون عندي والتسليم ف المترو
الجمعة يناير 27, 2012 10:11 am من طرف زائر

» طريقة عمل السينابون بالصور
الجمعة يناير 27, 2012 8:45 am من طرف haifa_2011

» بلوزات كروشيه بالباترون
الخميس يناير 12, 2012 9:02 pm من طرف nefertete

»  بالصور أفكار راقية لعمل خطوبة أوكتب كتاب في البيت
الخميس يناير 12, 2012 8:19 pm من طرف شوشو كومبو

» أتفرجى على أحلى الاقطان
الخميس يناير 12, 2012 8:08 pm من طرف شوشو كومبو

» فساتين سواريه للمحجابات رووووووووعه
الخميس يناير 12, 2012 8:06 pm من طرف شوشو كومبو

» حلم غريب مش عارفه افسره
الخميس يناير 12, 2012 8:05 pm من طرف شوشو كومبو

» ديكورات اسقف 2011
الخميس يناير 12, 2012 8:04 pm من طرف شوشو كومبو

» زوجي الحبيب انا مغرورة بيك
الخميس أكتوبر 27, 2011 1:06 pm من طرف اذكر الله

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 2 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 2 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 74 بتاريخ الخميس أغسطس 10, 2017 11:15 pm


    طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه

    شاطر
    avatar
    nefertete
    روجاجو نشيطه
    روجاجو نشيطه

    عدد المساهمات : 468
    تاريخ التسجيل : 09/01/2011
    الموقع : ده الموقع بتاعي

    طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه

    مُساهمة من طرف nefertete في الأربعاء يناير 12, 2011 2:00 am

    طاجن التورلى باللحم




    اكله مليئه بالعناصر الغذائيه لأحتوائها عالخضروات واللحم
    وسهله فى الاعداد جدا ومناسبه للعزومات
    بسم الله نبدأ
    المقادير
    بما ان اسرتى صغيره
    فاستخدمت فقط
    نصف ك لحم بتلو (يفضل الموزه ولكن لم تتوافر لدى )
    واى خضروات تحبيها
    كوسه
    جزر
    باذنجان
    فاصوليا خضراء
    بسله
    طماطم
    بصل
    ثوم
    زنجبيل
    فلفل اخضر
    بطاطس
    وارضى شوكى (خرشوف )
    واى خضروات اخرى
    ملح فلفل بهارات


    الطريــقة :




    بدايه بالنسبه للحم

    قطعتها قطع متوسطه ولم اسلقها بل نقعتها فى ماء وخل لتطريتها وبعدها وضعتها هكذا فى طنجره
    بدون ماء او اى شئ




    وتركتها ربع ساعه تنزل ماؤها وبعدها شطفتها بماء نظيف ووضعتها مره اخرى فى الطاسه او الطنجره وقطعت علبها بصله كبيره وحبه طماطم وحبه فلفل قسمتها نصفان وورق لورا وحبهان

    ثم تقلب

    وبعدها تغطى وتتركحوالى ربع ساعه فقط




    اثناء ذلك نقوم بتقطيع الخضار




    ولما ننتتهى من تقطيع الخضراوات وغسلها



    نضع حله ت قطعه زبده وبصله وتوم وزنجبيل
    فقط حوالى دقيقتان .




    ثم نبدا فى تشويح الخضار


    ملحوظه

    فى ناس بتحب تشو ح الخضار كله وتقلبه مع بعضه وفى ناس بتحب كل نوع على حدى (بدون بصل) حتى تضع الخضار فى الطاجن على هيئه طبقات كل طبقه نوع ولكن انا افضل وضعه كله مع بعضه
    اضفت الجزر والبسله والفاصوليا اولا وشوحت حوالى خمس دقائق .


    وبعدها نضيف البطاطس وشوحت ثم الباذنجان والارضى شوكى .



    ثم نبدأ بتشوح واثناء ذلك تكون اللحمه نضجت ولكن بشكل غير كامل لاننا حنضع الطاجن فى الفرن .







    نضع اللحم فقط عالخضار ونقلب ونحتفظ بالصوص اللى نزل منه ونضف عليه ملعقتان معجون طماطم ونضع الملح والفلفل وكل التوابل اللى تفضليها




    وبعدها نضع الخضار مع اللحم فى طاجن




    ونضيف الصوص المبهر




    ونغطى بورق قصدير وندخل الطاجن الفرن حوالى ساعه الا ربع



    وبعدها ننزع الورق ونحمر الوجه
    وهذا شكله بعد خروجه من الفرن والتزيين

    ... منقول ...

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء نوفمبر 21, 2017 5:13 pm